Екологія харчування: другий день «Еко форуму».

30.05.2019

 
    У Запоріжжі з розмахом проходить другий день Еко форуму-2019. Сьогодні діє відразу кілька локацій, присвячені їжі. Так, на вулиці, в дитячій зоні, яку створила громадська організація «Запоріжжя. Платформа спільних дій», дітей вчать готувати гамбургери. А в залі «Козац-палац» цілий день працює студія Kartata Potata.
    Команда Kartata Potata вчить запорожців розбиратися в їжі, обирати продукти, дійсно корисні для організму. В їх робочій зоні розміщено кілька локацій, де розповідають про різні спеціях, маслах, овочах, крупах і борошні, а також – солі.
– Ми несемо освітню місію, щоб і діти, і дорослі максимально використовували різноманітні нові продукти. Знали, що вибрати і для чого, – розповіла представник команди Kartata Potata Катерина Ральченко. – У мене локація з різними маслами. Ми також показуємо, як в домашніх умовах приготувати власне мало. Таке масло, звичайно, найбільш корисне. Але і термін його використання буде обмежений.
Найкорисніше масло – лляне, тому що в його склад входять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, які ми можемо отримати з риби певних сортів. Якщо людина мало їсть рибу, потрібно обов’язково вживати це масло. Воно благотворно впливає на роботу головного мозку.